14.2.2013

CAIRNS

Nyt tulee taas myöhässä tekstiä! Oli tarkotus mennä lenkille, mutta ei tee mieli (kauan kadoksissa ollu motivaatio, minkä löysin sunnuntaina, on taas kadonnu) ja on muutenkin ollu plaah päivä. Näin ihan kamalaa unta yöllä omasta perheestä ja sit koulussa oli vähän tylsää ja väsyttää ja silleen, en oo ehkä ihan in the best mood. Näitä tämmösiä päiviä on kyllä ollu onneks aika vähän näiden 7kk aikana!

Tammikuun 27. päivä lensis siis Sydneyyn tapaamaan ispän kanssa! Hurautin taksilla semmoselle luksushotellille Sydneyn keskustaan (pappa betalar), ja vaikka olin monta kertaa sanonu ittelleni että ei mitään kyyneliä, niin kyllä siinä silmät vähän kostu kun näin sitten iskän 7kk tauon jälkeen. Hyvältähän herra näytti kun se on siellä filsujen lämmössä vaan sukellellu ja golffannu!;) Sydneyssä oli kyllä surkee sää, kun sinne oli just tulossa brisbanesta joku myrsky, mut ei se meitä nyt niin haitannu. Käytiin vähän kiertelemässä (iskä oli jo käyny kattomassa kaikki nähtävyydet yms edellisenä päivänä, millon oli onneks ollu hyvä sää), ja sit käytiin illalla viel darling harbourissa Hard Rock Cafessa syömässä.

Maanantaina lennettiin sit Cairnsiin, mikä on semmonen pienehkö kaupunki Pohjois-Queenslandissa. Se on tropiikkia, ja siellä oli kyllä KUUMA. Vuorokauden keskilämpötila varmaan 35 astetta.. Tuli kyllä brassi-ajat mieleen siinä lämmössä. Buukattiin meidät semmoselle sukellusmatkalle - tarkotuksena oli lähtee tiistaiaamuna veneellä to the outer barrier reef, tehdä siellä sukelluksia ja nukkua semmosella veneellä ja sit palata cityyn torstai-iltapäivällä. Exciting!! Illalla käytiin syömässä semmosessa hyvässä pubipaikassa, lisää pihviä naamaan. Aika proteiinipitonen oli toi meidän ruokavalio..

Tiistaina lähettiin sit sukeltaan! Tehtiin päivän aikana kolme sukellusta, ja sit neljäs oli yösukellus - kyllä, sukellusta pilkkopimeessä valtameressä. Eka sukellus oli jees, meillä oli opas ettei tarvinnu ite navigoida ja näin. Ei nähty mitään super-erikoisia kaloja, paitsi siis tietysti nemo, eikä näkyvyys ollu kauheen hyvä. Siitä ne sukellukset sit parani, tokalla meillä oli vielä opas ja nähtiin semmosia siistejä kaloja mitkä vaihtaa väriä ja muotoa, ja kolmannella mä ja iskä navigoitiin ite ja sukelleltiin ympäriinsä. Se navigointi on kyllä ihan hirveen hankalaa veden alla 10m syvyydessä, eikä meillä ollu ees kompassia! Vaihdettiin sitä riuttaa millä sukelleltiin melkein joka sukelluksen välissä. Se yösukellus oli tosiaan ihan hiton pelottava, meillä oli todellakin onneks opas, ja nähtiin ihan hyvän kokonen hai! Meinas kyllä paniikki iskee. Muutenkin oli vähän vaikee hengittää normaalisti ja olla ihan relaxed and calm, ei ollu ihan ehkä mun juttu. Mutta tulipahan sekin koettua!
Dive1:





Dive2:





Kolmos- ja nelossukelluksilta ei valitettavasti oo kuvia. Oli kyllä ihan mahtavaa, kun toi vesi oli niin lämmintä et mäkään en ees käyttäny märkäpukua kahen ekan sukelluksen jälkeen! Eikä niitä painojakaan tarvi sit niin paljoo, ja kaikki on vaan paljon more comfortable. Ja sit jotenkin toi elämä vedenalla on aika maukasta, ei oo mitään ääniä ja kaikki on hidastettua ja sairaan värikästä ja siellä me vaan kelluttiin ja uiskenneltiin niiden kalojen kanssa.

Mehän oltiin tosiaan maksettu joku 50dollarii/henkilö siitä et saatais "sviitti" siellä veneellä käyttöön. Se venehän ei ollu mikään luksus, eikä sen ois varmaan pitäny olla ylläri et siel meijän huoneessa ei toiminu ilmastointi. Se oli siel yläkannella, eikä sinne sisälle ees tuullu et siel oli valehtelematta joku 40 astetta lämmintä. Koitettiin illalla makoilla siellä mut 2min jälkeen päätettiin et ei tästä tuu mitään kun hikoilee vaikka on paikoillaan, ja alakannella oli pari vapaata sänkyä. Nukuttiin ihan hyvin, mä ainakin, mut aamulla kun heräsin niin mun kurkku oli sairaan kipee. Perus säkä! Muutenkin vähän "kulunut" olo, enhän mä ollu tottunu sukeltaan niin paljoo. Mentiin kuitenkin sukeltaan, ja oli kyllä mahtavaa. Taas astetta parempaa kun edellisenä päivänä. Vaikka pitikin lopettaa sukellus vähän aikasemmin kun mulla alko tuntua kurkussa aika epämukavalle. Mä jätin tokan sukelluksen viel väliin kun oli niin huono olo, ja sit sen jälkeen päätettiin iskän kanssa että ehkä parempi palata jo mantereelle ja tehä jotain muuta torstaina, kun ei siitä sukeltamisesta voinu enää nauttia niin paljoo. Mentiin viel vikalle sukellukselle kyllä, ja se oli paras sukellus! Nähtiin kilpikonnia ja himona värikkäitä kaloja, oli vaan NIIN MAHTAVAA.

















Mulla on myös paljon videoita, kun iskällä oli koko ajan kamera kädessä, mut niitä en jaksa ladata ja noita kuviakin on ehkä ihan riittävästi! Ihan mahtavaa siis oli kuitenkin. Keskiviikkona ja torstaina meillä oli vähän aikaa makoilla allasosastolla (siellä oli niin kuuma että kun mä makasin auringossa ja luin kirjaa niin hiki kirjaimellisesti virtas!), ja sit oli tarkotus lähtee tuubaileen (:D aateltiin ottaa iisisti eli kellua jokee pitkin semmosen renkaan kanssa..) mutta sinne ei ollu menossa tarpeeks porukkaa niin päädyttiin meneen rafting, eli laskeen jokee semmosissa kumiveneissä. Oli hauskaa, ja sekin oli aika chilliä. Niin ja keskiviikkoiltana syötiin churrasceriassa PICANHAA ja juotiin caipirinhat!!! Ah!  Ja torstai-iltana vedettiin lähes täydelliset steakit aussie style.. Sitä lihan määrää!




Perjantaina lennettiin sit takasin Sydneyyn. Oltiin siellä vasta aika myöhään illalla, ja käveltiin sit sydeny harbouriin kunnon fancy dinnerille, syötiin mm. oysters! Lauantai-aamuna iskä sit hiippaili hotskuhuoneesta aikasin aamulla ja mä jäin nukkuun, ja lähin sit ite vähän myöhemmin takasin Hobartiin. Oli kyllä ihan mahtava viikko, ja niin kiva nähdä ispää taas pitkästä aikaa! Tuli myös semmonen olo ton viikon jälkeen, että kyllähän se on aika kiva mennä toukokuussa takasin Suomeen ja nähdä taas omaa perhettä. Ei tullu siis mitenkään koti-ikävä tai mitään, huomasin vaan että kyllähän se oma perhe (tässä tapauksessa iskä) vaan on paras. Kiitos tuhannesti siis iskälle joka sponssas reissun ja tuli filsuista asti ausseihin moikkaamaan tytärtään, oli parasta:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti